Laatste nieuws

Presentatie 'De Werkplaats'

08-07-2024 Lees meer..

Zomervakantie!

08-07-2024 Lees meer..
Meer nieuws

Ouderklankbordgroep

18-03-2024

Dinsdagavond 12 maart jl. kwamen zo’n 15 ouders tezamen om deel te nemen aan de eerste ouderklankbordgroep van het Pharosnl en samenwerkingsverband Slinge-Berkel. Ouders die in ieder geval een ding met elkaar gemeen hebben: allen een connectie met (hoog)begaafdheid. Bij de kennismaking was het mooi te merken dat de ouders vanuit alle scholen in het zuidoostelijk gebied van het samenwerkingsverband kwamen:  het Gerrit Komrij College, Schaersvoorde en het Marianum. 

Mineke Betting (Pharosnl) en Bernadet Putto (SWV Slinge-Berkel) hadden de avond in gezamenlijkheid georganiseerd. Informatie werd er gedeeld, in groepjes werd dieper ingegaan op bepaalde gedachtes en als afsluiting werd er bekeken wat een ideale situatie zou zijn. Hier kwamen specifieke opbrengsten uit en er werd dan ook geconcludeerd dat de ondersteuningsbehoefte maatwerk is.  

Wat  o.a. gezien werd is dat de warme overdracht tussen PO en VO steeds beter gaat. Daarnaast werden er in ieder geval uitdagingen geconstateerd rondom communicatie, kennis van HB en het leren leren.  De opbrengsten van de avond werden genoteerd en de organisatoren nemen dit mee in de werkgroepen waarin zij participeren. Ouderklankbordgroep 120324

Deze eerste keer was de ouderklankbordgroep te gast op het Marianum te Groenlo, waar door de school de koffie/thee met wat lekkers al neer was gezet.  In het najaar krijgt deze avond een vervolg, waarvoor t.z.t. informatie komt.