Laatste nieuws

Save the date: PO-VO Ontmoeting "Stop...en door"

12-06-2024 Lees meer..

Save the date: Presentatie 'Maatwerk bij begaafdheid, wat mag en kan?'

11-06-2024 Lees meer..
Meer nieuws

De Werkplaats

Contactpersoon
Lianne Keuper
email: l.keuper@swvslingeberkel.nl

 

Binnen de subsidieaanvraag ‘begaafdheid’ is het opzetten van ‘de werkplaats’ een onderdeel. Samen met Denise Wopereis draaien we in juni 2024 een pilot met drie bijeenkomsten. Na afloop zal deze pilot worden geëvalueerd en gaan we aan de slag om voor het schooljaar 2024-2025 een aanbod te realiseren voor deze doelgroep. Het is het streven om tussen oktober en april één keer in de twee weken samenkomen.

Wie is deze doelgroep?

Leerlingen met kenmerken van begaafdheid die binnen het onderwijs niet altijd passend leer aanbod ondervinden. Door het ontbreken van de connectie is het volgen van het onderwijs niet altijd mogelijk. Onregelmatige schoolgang kan hier een gevolg van zijn. Andere leerlingen ervaren school als een plek waar de intensiteit het leren blokkeert. Leerlingen die door hun begaafdheid het onderwijsaanbod als saai benoemen en hierdoor af lijken te haken. Of leerlingen die vanuit een thuiszitsituatie weer connectie willen maken met peergelijken om zo de stap naar schoolgang weer mogelijk te maken.

Wat bieden wij?

  • Een veilige plek voor peerontmoetingen, waarbij de leerling samen is met anderen.
  • Een aanbod waarbij de leerling praktisch bezig kan zijn.
  • Een plek om eigen talenten te ontdekken en hoe deze ingezet kunnen worden binnen schools leren en het leven van elke dag.
  • Weer leren vertrouwen in eigen kunnen.
  • Ervaren dat je niet alleen bent en mogen ervaren dat je er niet alleen voor staat.
  • Een aanbod gebaseerd op ACT. Gericht op het ondersteunen van de psychologische flexibiliteit.

Data pilot bijeenkomsten: 12 juni, 21 juni en 26 juni 2024.

 

SAVE THE DATE: 17 september 2024 – presentatie ‘De Werkplaats’

Op 17 september 2024 wordt er voor alle mentoren van de eerste drie leerjaren VO, talentbegeleiders en zorgteams een presentatie gegeven. Tijdens deze presentatie wordt er meer inzicht verkregen in het doel van de werkplaats, de opzet en het beoogde resultaat. Er is gelegenheid om vragen te stellen en samen te ontdekken voor welke leerlingen ‘de Werkplaats’ passend is. Plaats en tijd worden later gecommuniceerd.