Laatste nieuws

Save the date: PO-VO Ontmoeting "Stop...en door"

12-06-2024 Lees meer..

Save the date: Presentatie 'Maatwerk bij begaafdheid, wat mag en kan?'

11-06-2024 Lees meer..
Meer nieuws

Een NT2-leerling in de les

25-01-2024
Slinge-Berkel academie: de workshop ‘Een NT2-leerling in de les’

Maandag 22 januari 2024

Daar staan ze voor de klas: drie Syrische jongens van rond de 18. Vertellend in hun moedertaal wie ze zijn, waar ze vandaan komen en hoe lang ze in Nederland zijn. De deelnemers aan de workshop geven vervolgens aan hoeveel inspanning het kost om hen enigszins te kunnen begrijpen. Wat een inspanning moet het kosten om maar 60%-80% van de taal mee te krijgen en toch vervolgens opdrachten op school te gaan doen.

Simone Mogenzomp (ISK Winterswijk) en Odette Konings (Marianum Groenlo) nemen de deelnemers vervolgens mee in een heel praktisch toegeruste workshop, waarin aandacht is voor schooltaalwoorden, pré-teaching en faciliteiten.

Steeds meer NT2 leerlingen komen in het reguliere onderwijs. Wat is er nodig voor deze leerlingen en welke kennis moet er zijn in het VO? Aan het eind van de workshop werd duidelijk dat men nog lang niet uitgeleerd, uitgewisseld en uitgepraat was. Een vervolg? Dat is iets om op te pakken!

Tot slot kregen de deelnemers ook nog een interessante rondleiding door de school waarmee deze boeiende middag een superafsluiting kreeg.