Laatste nieuws

Save the date: PO-VO Ontmoeting "Stop...en door"

12-06-2024 Lees meer..

Save the date: Presentatie 'Maatwerk bij begaafdheid, wat mag en kan?'

11-06-2024 Lees meer..
Meer nieuws

Workshop Trauma Sensitief Lesgeven

08-06-2023

Woensdagmiddag 7 juni kwamen verschillende medewerkers van het Bariet, Gerrit Komrij College, het Marianum, Zone.college, de Internationale Schakelklas, Schaersvoorde en Pronova naar het samenwerkingsverband voor de workshop Trauma Sensitief lesgeven.

In tweeënhalf uur tijd vertelde Karien Stolk over de verschillende vormen en kenmerken, welke rol het brein speelt, over de onzichtbare koffer en de overtuigingen van de jongere, maar ook de docent/opvoeder. Vervolgens werd er gedoken in de essentiële elementen rondom het traumasensitief werken. Hier werd ingezoomd in wat dan een veilige omgeving is, wat je kan doen rondom het reguleren van emoties, hoe de executieve functies hierin opgepakt kunnen worden, hoe je omgaat met negatief gedrag en positief gedrag kunt stimuleren.

Een boeiende middag met waardevolle interactie, kijkend naar eigen vaardigheden en inspiratie voor de volgende dag.