Laatste nieuws

Save the date: PO-VO Ontmoeting "Stop...en door"

12-06-2024 Lees meer..

Save the date: Presentatie 'Maatwerk bij begaafdheid, wat mag en kan?'

11-06-2024 Lees meer..
Meer nieuws

Gediplomeerde ACT-for-kids-trainers

14-11-2022

Dinsdag 8 november jl. mocht een groep medewerkers van SWV Slinge-Berkel hun welverdiende certificaat in ontvangst nemen. De groep, bestaande uit maatschappelijk werkers en ambulant- en leerlingbegeleiders, zijn dit jaar bezig geweest met deze opleiding.
ACT staat voor Acceptance en Commitment Therapie. Het leert leerlingen hun hart te volgen en de hindernissen die ze daarbij tegenkomen, zoals verlies, falen, afwijzing of ongeluk te nemen zoals ze zijn.

Met het gebruik van ACT-for-kids werkt men in de begeleiding aan verschillende vaardigheden, zoals het innemen van een ander perspectief, het omgaan met hindernissen of tegenslagen, het verdragen van moeilijke gevoelens en gedachten in moeilijke situaties, het herkennen van dat wat belangrijk is in het leven en er naar handelen, maar bovenal: zelf-compassie. De leerling/iedereen mag er zijn, wat er ook gedacht, gevoeld of gedaan wordt.

Door dit naast alle andere expertise ook te kunnen inzetten, zijn de maatschappelijk werkers en ambulant- en leerlingbegeleiders nog beter in staat de leerlingen mee te nemen in het dealen met de moeilijke kanten van het leven, de piekergedachten en angsten die gaan over het verleden of toekomst los te laten. ACT geeft namelijk tools om mee te bewegen met dat wat het leven biedt, goed of slecht, en psychologisch flexibel te zijn.