Laatste nieuws

Meivakantie

25-04-2024 Lees meer..

Let's Meat 5 april 2024

18-03-2024 Lees meer..
Meer nieuws

PO-VO conferentie: Kansengelijkheid

19-09-2023

Het was letterlijk en figuurlijk een warm welkom woensdag 6 september jl. tijdens de tweede PO-VO conferentie van het expertisepunt Hoog Begaafdheid op het Gerrit Komrij College. Buiten een warm zonnetje en binnen een warm welkom met drinken en wat lekkers.

Wethouder Elvira Schepers sprak namens de gemeentes vanuit de samenwerkingsverbanden Oost-Achterhoek en Slinge-Berkel een mooi welkomstwoord, waarin met een duidelijk voorbeeld het thema van de middag werd neergezet.

Vervolgens kreeg Sofie van de Waart de microfoon. Als onderwijscolumnist en onderwijsspecialist heeft ze ruime ervaring rond het opzetten van voorzieningen met betrekking tot hoogbegaafdheid, maar ook rond het thema kansengelijkheid. Open, eerlijk en vol passie vertelde ze haar verhaal.

Met deze twee inspiratievolle openingen gingen de deelnemers vervolgens naar de zeven workshops van de middag, ondertussen lopend langs de stands van de oudervereniging Pharosnl en het PPJ (gemeente). Oog hebben voor bi-cultureel talent; Herkennen gelijke kansen bij het signaleren van talent; Leren leren; Wat kunnen PO en VO leren van ouders; Praktisch VWO; Masterclasses groep acht en Anders kijken naar gedrag. Stuk voor stuk mooie workshops, waarbij er genoeg ruimte was voor inbreng, het opdoen van praktische tips voor de dag van morgen en uitwisseling.

Graag tot volgend jaar bij de volgende conferentie op 11 september 2024.