Laatste nieuws

Meivakantie

25-04-2024 Lees meer..

Let's Meat 5 april 2024

18-03-2024 Lees meer..
Meer nieuws

Eerste seizoen The Backcorner

16-06-2021

januari – juni 2021

Aan het eind van het eerste seizoen is het moment daar om kort de balans op te maken van de eerste ervaringen van The Backcorner (waar talentvolle begaafde leerlingen vanaf ongeveer 15 jaar van de verschillende VO-scholen elkaar ontmoeten)! Drie keer hebben we een regio-activiteit kunnen organiseren; telkens in acht nemend wat de dan geldende corona-regels waren.

Escaperooms

De jongeren van de deelnemende scholen hebben elkaar eerst online ontmoet. In februari zijn er twee digitale escaperooms opgelost! In verschillende samengestelde teams gingen de jongeren ermee aan de slag.

Recreatie-boerderij Beusink

Vervolgens zijn we in april naar recreatie-boerderij Beusink in Lievelde geweest waar oudhollandse spellen klaar stonden; voor het eerst zagen de leerlingen elkaar in het echt! Middels de spellen leerden ze elkaar beter kennen en na afloop werd er nog lang nagepraat!

Jongerencentrum Lochem

Tot slot waren we in juni welkom in het jongerencentrum te Lochem. Op het programma stond een workshop zelfverdediging, het spel weerwolven en daarnaast ook ruimte voor een potje pool, piano spelen, of wat chillen op een van de zachte banken. Een gezellige middag!

In het nieuwe schooljaar gaan we door! Van de jongeren zijn vele leuke ideeën naar voren gekomen die in het nieuwe schooljaar met de jongeren uitgewerkt gaan worden tot een viertal nieuwe regio-activiteiten!

  

 

Betrokken scholen: CC Schaersvoorde, Gerrit Komrij College, Het Assink Lyceum, Sg  Marianum en het Staring College

The Backcorner is mede mogelijk gemaakt door het SWV Slinge-Berkel